Prijzen

Op aanvraag

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 2x Koffie/thee met gebak
  • Demonstratie tingieterij
  • Koffietafel met kroket
  • Rondvaart
  • 1 Consumptie p.p.
rondvaart-de-gouden-ham

Tingieterij en rondvaart Gouden Ham

Welkom in het Rivierenland bij uitstek; een dijk van een landschap!
Water en dijken, uiterwaarden, bloeiende boomgaarden, kleine dorpjes aan de rivieren de Waal en de Maas. Tien jaar geleden was men bezorgd of de dijken het wel "zouden houden". Het water in beide rivieren stond heel hoog en de dijken waren verzadigd. Er kon geen druppel meer bij.......... Gelukkig is de streek een ramp bespaard gebleven en staan in het voorjaar de boomgaarden prachtig in bloei. Tijdens de rondvaart door Maas en Waal zult u veel mooie plekken zien.

In de ochtend bezoekt u Tingieterij 't Oude Ambacht in Alphen aan de Maas. De uitleg en demonstratie zijn zeer informatief en machtig interessant om te beleven. De Tingieterij is beroemd om een grote variƫteit aan producten waaronder de schaal voor de landskampioen voetballen in de eredivisie, de "Johan Cruijff Trofee" en de beker van het Europees Kampioenschap voetbal.......
Rond het middaguur staat een fijne koffietafel voor u klaar in Restaurant Moeke Mooren, met uitzicht op de Gouden Ham, het watersportgebied dat ontstaan is na het verleggen van de Maas. Deze rivier had zoveel bochten, dat men in 1926 besloten heeft om o.a. de bocht bij Megen en Maasbommel uit de rivier te halen. Op die plek is de Gouden Ham ontstaan.

's Middags gaat u aan boord van het passagiersschip de Sluizer voor een mooie rondvaart door de streek. Aan boord krijgt u een consumptie. Om ca. 15.45 uur meert u weer af in Appeltern. Aan het einde van de middag verlaten we Maas en Waal en rijden richting uw opstapplaats.

Programma

08.30 uur Vertrek vanaf uw opstapplaats
10.00 uur Ontvangst en bezoek Tingieterij 't Oude Ambacht
12.15 uur Koffietafel bij Moeke Mooren
14.00 uur Rondvaart op de Gouden Ham
16.00 uur Aanvang terugreis
18.00 uur Aankomst bij uw opstapplaats
Tijden zijn bij benadering en afhankelijk van uw opstapplaats